EğitimEngelsiz KariyerEtkinliklerFoto GaleriGündemHaberler

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde “İş ve Sosyal Yaşamda Başarıya Giden Yol” Buluşması

İstanbul Ticaret Üniversitesi, engelli ve engeli olmayan öğrencilerin katılımıyla eğitim, iş ve sosyal hayatta özel bir kişisel gelişim buluşmasına ev sahipliği yaptı. Sosyolog ve Engelsizkariyer.com’un kurucusu Mehmet Kızıltaş, binlerce engelli bireyin geri bildirimlerinden, uzun yıllara dayanan deneyim ve birikiminden yola çıkarak hazırladığı “Başarıya Giden Yol” eğitimi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Sahnedeki fotoğrafta, dokuz kişilik bir grup yan yana dizilmiş hâlde poz veriyor. Arka planda büyük, mavi bir sunum perdesi var; ortam bir konferans salonu ya da sahne hissi veriyor. Grubun içinde hem kadın hem erkekler bulunuyor; bazı kişiler beyaz bastonlarıyla görme engelli olduklarını gösteriyor. Orta bölümde duran dört erkek birbirine yakın ve destekleyici bir duruş sergiliyor. Herkes kameraya dönük, sıcak ve samimi bir ifade ile gülümsüyor. Genel atmosfer: dayanışma, eğitim, birlikte üretme ruhu.

Yaklaşık 90 dakika süren interaktif buluşmada Kızıltaş, engelli genç yeteneklerin sosyal ve iş hayatında başarılı olmalarını destekleyecek kişisel gelişimde, kendini kabul, ve kendini gerçekleştirme odaklı bir çok başlıkta pekiştirici görseller, videolar ve uygulamalarla kritik mesajlar paylaştı.

Toplumsal Ötekileştirmenin Gölgesinde: Engelli Bireylerin Ayrımcılık ile Mücadelesi

Toplumda çoğu zaman ötekileştirilen, damgalanan ve kalıplaşmış yargılarla ayrımcılığa uğrayan engelli bireylerin; erişilebilirliğin ve kapsayıcılığın yetersiz olduğu bir dünyada sosyal izolasyona zorlandığını vurgulayan Kızıltaş, şu noktanın altını çizdi:

“Bu durum, engelli bireylerin hayata tam katılımını yalnızca biyolojik ve fiziksel değil; psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan da derinden etkiliyor. Birçoğumuzun eğitimde, sağlıkta, istihdam, sosyal hayatta geride kalmasına, hatta kişiden kişiye değişen derin yaralar taşımasına neden oluyor.”

50 Yıllık Deneyimle Geliştirilen Eğitim: Kendini Gerçekleştirme, Güçlü Yönler ve Görünür Olma

Özel içerik ve uygulama tasarımlarıyla 20 yıldır binlerce kişiye ulaşan eğitim, özellikle engelli bireylerin motivasyon kaybına yol açan stres, ayrımcılık ve sosyal bariyerler karşısında; hak temelli, katılımcı, geride kalmadan onurlu ve bağımsız bir yaşam sürdürmelerine rehberlik ediyor.

Eğitim, katılımcılarına:

  • Kendini gerçekleştirme
  • Konfor alanından çıkma, tersten bakma
  • Güçlü yönlere odaklanma
  • Hayatın her alanında görünür olma ve vizyonunu gerçekleştirme

gibi temel becerileri kazandırmayı amaçlıyor.

Engelsizkariyer.com’dan İçten Dışa Bir Dönüşüm Yolculuğu

Engelsizkariyer.com’un yıllara dayanan tecrübesiyle hazırlanan program, “Bir kişi için bile fark ediyorsa herşey değer” mottosu ile katılımcı bir yaklaşımla sunuldu. Buluşma, gençleri vizyonlarını gerçekleştirmeleri için atacakları adımlara odaklanmaya davet eden güçlü bir dönüşüm yolculuğu niteliğindeydi.

Bu özel eğitim, katılımcıları konfor alanlarından çıkararak geleceğe güvenle bakmaya, değişimi içeriden başlatmaya ve kendi potansiyellerini cesaretle ortaya koymaya teşvik etti.

Sosyal medya hesaplarımız:
İnstagram sosyal medya hesabı için tıklayın
Linkedln sosyal medya hesabı için tıklayın
X sosyal medya hesabı için tıklayın
Facebook sosyal medya hesabı için tıklayın

Kaynak: Yasadikca.com

Yaşadıkça

Engelliler Haber ve Bilgi Sitesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu