HaberlerTeknoloji

Alternatif Bank “Engelsiz Bir Dünya” İçin Çalışıyor

Alternatif Bank, son birkaç yıldır sürdürdüğü dönüşüm çalışmalarıyla Alternatif Bank markasını ve kurum kültürünü adım adım 21.yüzyıl beklentilerine doğru evriltiyor. Bu kültürün temel unsurlarından biri de ‘insan odaklılık’.

Türkiye’de milyonlarca engelli var. Ayrıca yaşlılık, hamilelik, kazalar gibi nedenlerle erişimi kısıtlanmış önemli bir kesim bulunuyor. Bunun yanı sıra bankacılık işlemleri konusunda yeteri kadar bilgisi olmayan, sisteme entegre olmamış, bir anlamda “finansal okuryazarlığı” düşük diyebileceğimiz çok geniş bir kitle de var.

Nasıl ki sokakta olmak, çalışmak, eğitim almak, toplu taşıma araçlarını kullanmak, kendi ihtiyaçlarını karşılamak her vatandaşın, engelli veya değil herkesin hakkı ise bankacılık hizmetlerinden yararlanmak da her bireyin hakkı. Alternatif Bank da bu anlayışla iş yapış kültürünü geliştirmek hedefiyle 2019 yılı başında yola çıktı.

Alterntif Bank, Engelsiz Bankacılık çalışmaları kapsamında yola çıkarken öncelikle işin felsefesinden başladı. Engellilik konusunda, her biri kendi alanında uzman akademisyen ve sivil toplum temsilcileri danışmanlığında bir danışma kurulu kurdu. Danışma kurulu Prof. Dr. Kenan Çayır, Doç. Dr. Itır Erhart, Parıltı Derneği’den Duygu Kayaman, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği’nden Süleyman Akbulut ve Hakan Özgül’den oluşuyor. Attığı her adımda Danışma Kurulu üyelerinin görüş, öneri ve yönlendirmelerini alarak, bu anlamda çok değerli birikimlerin öncülüğünde çalışmalarını ilerletiyor.

Amacı bankacılık hizmetlerine herkesin eşit şekilde, kolaylıkla erişebilecekleri ve anlayabilecekleri bir hizmet modeli sunmak olan Alternatif Bank’ın bu doğrultuda yaptığı düzenlemeler sadece kalıcı engellileri değil, yaşlılık, hamilelik, kazalar gibi nedenlerle erişimi kısıtlanmış tüm kesimleri kapsıyor. Genel olarak toplumda, bireyler ve kurumlar tarafından engellilere muhtaç gözüyle bakılıyor. Bu noktada bankacılık hizmetlerini herkesin erişebileceği şekilde tasarlamanın ve sunmanın önemine inanıyor. Buna “yardım temelli değil hak temelli yaklaşım” diyor ve iş yapış kültürünü bu yönde dönüştürmeyi hedefliyor.

Alternatif Bank, “Engelsiz Bankacılık” alanında sadece kuralları uygulayan bir kurum olmakla yetinmeyip, sektörde bir zihniyet değişimine öncü olabilmeyi hedefliyor. Her türlü ayrımcılık söylemlerinden uzak bir dil kullanarak, engelli gruplarına tüm müşterilerinde olduğu gibi eşit koşullarda kaliteli ve konforlu hizmet sunmaya odaklanıyor. Bankacılık hizmetlerine herkesin eşit şekilde ve kolaylıkla erişebilecekleri “hak temelli” bir hizmet modeli doğrultusunda çalışanlarının bu alandaki farkındalık ve yetkinliğini artırıyor, fiziksel ve dijital olmak üzere tüm hizmet kanallarımızın erişilebilirliğini geliştiriyor.

Alternatif Bank Engelsiz Bankacılık
Alternatif Bank Engelsiz Bankacılık

Alternatif Bank’ın engellilere sunduğu erişilebilir hizmetlerine ulaşmak için resmi tıklayın.

Kaynak: Yaşadıkça

Yaşadıkça

Engelliler Haber ve Bilgi Sitesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu