Sosyal Sorumluluk

Bitlis’te Bedensel Engelli Bireylere Akülü Sandalye Dağıtımı Yapıldı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı (TBESF), Uluslararası İnsani Yardım Hollanda Vakfı (İHHNL), Adil Paylaşım Derneği (APD) ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) tarafından değişik ülkelerden toplanan yardımlar ve bağışlarla alınan 70 akülü sandalye, ihtiyaç sahibi kişilere dağıtıldı.

Bitlis Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen, Uluslararası İnsani Yardım Hollanda Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arslantaş, UID Teşkilatlanma Başkanı Hakan Geçoğlu, Bitlis Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mesut Gültekin, bazı STK temsilcileri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Ergezen, yaklaşık 400 bin Euro’luk bu desteğin arkasında birçok görünmez kahramanın olduğunu söyledi. Çalışmalara 1 yıl önce başladıklarını, aslında 30-40’ı hedeflerken, sayıyı 70’e çıkardıklarını belirten Ergezen, şunları söyledi: “Bizim kültürümüz gereği, sadece bizde olmasın komşularımızda da olsun diyerek 10 tanesini Van’a 10 tane de inşallah Muş’a göndereceğiz. Dolayısıyla biz Bitlisli olarak kardeşliğin ve dostluğun da esasını burada ifade etmiş olduk. Bu araçların fiyatları dostlarımız mütevazilikten söylemediler ama şu anki değeri 400 bin Euro’dur. İnsanlar sağdan soldan yardım toplayarak, kimisi araç, kimisi nakliye hibe etti, kimisi eşlik etti, kimisi de çoluk çocuğunu bırakıp buraya kadar geldi. Arkadaşlarımız Hollanda’dan kendi senelik izinlerini kullanıp geldiler buraya kadar. Gerçekten bu çok büyük bir emek, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Türkiye nüfusunun yüzde 12’si engelli bireylerden oluşuyor. Bunun da yaklaşık olarak 4.5 milyon insanı bedensel engelli. Dolayısıyla en ağır yük insan yüküdür biz bunu biliriz. Ama bu hayatında gelip geçici olduğunu da biliriz. Biz federasyon olarak burada engelli kardeşlerimizi adeta tünelden önceki son çıkış olarak sporla buluşturalım, sporla hayata tutunsunlar pozitif olsunlar. Bedensel engellileri andığımız zaman diyoruz ki 4.5 milyon insan var ama spora katıldığı zaman ve hele de bir güzel derece aldığı zaman artık onu ismi ile anıyoruz. Ampute Milli Takım futbolcuları gibi bildiğiniz üzere yakın zamanda dünya şampiyonu olduk”

250 Milyon TL’lik Yardım Bütçesi”

Programda konuşan Uluslararası İnsani Yardım Hollanda Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arslantaş ise vakfın kuruluşuna değinerek, “Hollanda Uluslararası Yardım Vakfı 1993’te Bosna Hersek savaşının patlak verdiği yıllarda bir grup o zamanın delikanlı gençleri şimdiki büyüklerimizin önderliğinde Amsterdam merkezli Hollanda’da kurulmuş bir insanı yardım vakfıdır. O günden bugüne 29 yıl sonra 1200 gönüllüsü ile geçen yıl 250 milyon liralık yardım bütçesi ile 38 ülkede dünyanın en ücra köşelerinde Somali’nin kamplarından, Arakan kamplarına ama aynı anda da Türkiye’mizi de unutmayarak kendi ülkemize yardım getirerek bir yardım teşkilatı olarak büyümüş ve kurumsallaşmış bir şekilde yoluna devam etmektedir” dedi.

“32 Ülkede Yüzlerce Şube”

UID Teşkilatlanma Başkanı Hakan Geçoğlu ise UID’in 2004 yılında Almanya’nın Köln şehrinde kurulduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “UID, Türklerin ve kardeş toplulukların ilişkilerini küresel çapta güçlendirerek ekonomik sosyal ve kültürel olarak daha yatkın ilişkileri kendine şiar etmiş bir teşkilattır. Bugün UID dünyada 32 ülkede yüzlerce şubeleri olan 7 milyon diasporamızı birçok alanda temsil ederek Müslüman ve kardeş ülkelerimizle olan bağlarımızı güçlendirmeyi kendisine görev edinmiştir. Tabi bunları yaparken de anavatanımız olan güzel ülkemizle bağlarımızı hiç koparmamıştır. Hatta gün geçtikçe daha da güçlendirmiştir. Gerek yaşadığımız ülkede gerekse Türkiye’ye hep katkı sağlamıştır. Eğer burada siz değerli kardeşlerimize bir nebzede olsa faydamız dokunduysa ne mutlu bize rabbime şükürler olsun”

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar, daha sonra 70 akülü sandalyeyi belirlenen kişilere teslim etti.

DHA

Yaşadıkça

Engelliler Haber ve Bilgi Sitesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu