
BM Engelli Hakları Konferansında Türkiye Çalışmalarını Paylaşıyor
Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi Taraf Devletler Konferansı’nın (COSP19) 19. Oturumu, 9-11 Haziran 2026 tarihleri arasında New York’taki BM Genel Merkezi’nde başladı.
Türkiye’nin de katılım sağladığı konferansta, ülke heyetine Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Taha Kürşad Sezen başkanlık ediyor.
Toplantılarda, engelli bireylerin haklarının güçlendirilmesi, bağımsız yaşamın desteklenmesi ve kapsayıcı politikaların geliştirilmesine yönelik Türkiye’de yürütülen çalışmalar uluslararası katılımcılarla paylaşılacak.
Konferans kapsamında taraf devletler, engelli bireylerin toplumsal yaşama tam ve etkin katılımını artırmaya yönelik uygulamaları değerlendirirken, iyi örnekler ve deneyimler de ele alınıyor.
Türkiye, Birleşmiş Milletler’in “Kimseyi Geride Bırakmama” ilkesi doğrultusunda engelli bireylerin eğitim, istihdam, sağlık ve sosyal yaşama eşit katılımını destekleyen politikalarını sürdürdüğünü vurguluyor.
Engelli hakları alanındaki küresel iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiği konferansın, uluslararası düzeyde kapsayıcı politikaların yaygınlaştırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Sosyal medya hesaplarımız:
İnstagram sosyal medya hesabı için tıklayın
Linkedln sosyal medya hesabı için tıklayın
X sosyal medya hesabı için tıklayın
Facebook sosyal medya hesabı için tıklayın
Kaynak: Yasadikca.com



