Engelli Bireyler Toplumun Her Alanında: 3 Aralık Özel Raporu
Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını desteklemeye ve farkındalık yaratmaya odaklandı.
Türkeli’de Yol Kontrolü: Sinop’un Türkeli ilçesinde düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler jandarma ekipleriyle birlikte yol kontrolü gerçekleştirdi. Bu etkinlikte hem sürücüler bilgilendirildi hem de engelli bireylerin toplumsal katkıları görünür kılındı. .
Zonguldak’ta Trafik Denetimi: Dünya Engelliler Günü’ne özel olarak Zonguldak’ta düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler Emniyet Müdürlüğüyle iş birliği yaparak trafik denetimi yaptı. Bu faaliyet, toplumsal empatiyi artırmayı ve engelli bireylerin günlük hayattaki rollerini vurgulamayı hedefledi. .
Diyarbakır’da Girişimcilik Ziyaretleri: Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “Engelli Girişimcileri Ziyaret Etti” başlıklı etkinlikte, başarılı engelli girişimcileri bir araya getirdi. Ziyaret, engelli bireylerin iş dünyasında nasıl fark yarattıklarını gözler önüne serdi.
Aksaray’da Erişilebilirlik Çalışmaları: Aksaray’da engelli park yerlerinin doğru kullanımı için denetim ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bu girişimler, erişilebilirliğin sağlanmasının önemini bir kez daha gündeme taşıdı. .
Bu etkinlikler, bireylerin haklarına saygı göstermenin ve toplumun her alanında eşitlik sağlamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, empati ve farkındalığın artırılması için bir adım daha atıldı.
Kaynaklar: yasadikca.com