Eskişehir’de Otizmli Batuhan’ın Keşfedilen Yeteneği Hayran Bıraktı
Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi eğitmenlerince resme olan yeteneği keşfedilen otizmli Batuhan Dingiloğlu, dört yıldır yaptığı yağlıboya resimlerin 9 sergide izlenime sunulup satılmasının mutluluğunu yaşıyor.
Hülya ve Kadir Dingiloğlu çiftinin küçük yaşlarda otizm tanısı konulan ilk çocuğu Batuhan Dingiloğlu’nun yaptığı yağlıboya resimler, ailenin evinin duvarlarını süslemesinin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezinin sergilerinde de satışa sunuldu.
Anne Hülya Dingiloğlu, eskisehir.net’e, Batuhan’ın resim yeteneğinin dört sene önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezindeki eğitmenlerce keşfedildiğini söyledi.
Dingiloğlu, Batuhan’ın o günden beri kurstaki vaktini ağırlıklı olarak resim yapmakla geçirdiğini, bunun yanında piyano eğitimi de aldığını kaydetti. Dingiloğlu, şöyle konuştu:
“Batuhan küçüklüğünden beri otobüs resimleri yapıyor ama bu kadar yetenekli olduğu Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezinde keşfedildi. Orada yeteneğini geliştirdi ve resimleri sergilerde satışa sunuldu. Doğa, manzara, kent resimleri yapıyor. Çalışmalarını kursta gerçekleştiriyor. Son üç aydır daha yoğun bir tempoda çalışıyor. Haftanın üç günü atölyeye gidiyor. 8-10 civarında resmi var. Bir kısmı Yaşam Merkezi’nin düzenlediği sergilerde satıldı”
“Resimlerini ilk gördüğümde inanamadım”
Baba Kadir Dingiloğlu da Batuhan’ın resim yapmaya gördüğü otobüs, minibüs ve dolmuşları çizerek başladığını ifade etti. Batuhan’la gurur duyduğunu dile getiren Dingiloğlu, şunları bildirdi:
“Batuhan, trafik işaretlerini de çizerdi. Kursta çizdiği resimleri ilk gördüğümde inanamadım. Öğretmenleri, çocukları yönlendirerek bu resimleri çizdiklerini söyledi. Sadece Batuhan’ın resimlerinin sergilendiği bir sergi açmayı çok isterim fakat bu çok büyük bir maliyet. Sponsor arayışına girdik fakat bir sonuç alamadık. Batuhan’ın müziğe de yeteneği var. Önce darbuka çalmaya başladı. Daha sonra emekli bir astsubay arkadaşımız, Batuhan’a notaları okuyarak piyano çalmayı öğretti”
Öte yandan Dingiloğlu çifti, toplumda çocuklarına dikkatli bakılmasından rahatsız olduklarını belirtti. Otizmli bireylerin sosyalleşmesinin önemine vurgu yapan çift, “Bu nedenle mutlaka dışarı çıkmaları gerekiyor. Toplumun daha duyarlı ve anlayışlı olmasını bekliyoruz. Tüm otizmli çocuklarımızın bir yeteneği var. Çocuklarımız evde kalmamalı” diye konuştu.
eskisehir.net