SağlıkEtkinliklerGündemHaberler

Selçuk Üniversitesi’nden Engelli Çocuklar İçin Örnek Etkinlik

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, özel gereksinimli çocuklar için anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, özel gereksinimli çocuklar için anlamlı bir etkinlik düzenledi. “Engelli Çocuklarda Diş Tedavisi Günü” kapsamında, çocuklara diş taşı temizliği, dolgu ve diş çekimi gibi çeşitli tedaviler sunuldu.

Tedaviler Beyhekim Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi

Ocak ayı etkinliği, Diş Hekimliği Fakültesi’nin Beyhekim Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Çocuk Diş Hekimliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Büşra Muslu Dinç, Araştırma Görevlisi Cemil Sayın ve Araştırma Görevlisi Sıla Beren Adıgüzel Erdoğan, özel gereksinimli çocukların tedavilerini üstlendi.

Genel anestezi kullanılmadan tedavi

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Tosun, etkinliğin amacının; otizm, Down sendromu, mental retardasyon, gelişim yeti kaybı, öğrenme güçlüğü ve görme engeli gibi çeşitli tanıları olan çocukların, uyutulmadan gerçekleştirilebilecek diş tedavilerine dikkat çekmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Tosun, “Bu tedaviler, genel anesteziye gerek kalmadan, klinik ortamında gerçekleştirildi. Bu yaklaşım, çocukların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmayı hedefliyor” dedi.

Engelli bireylerin tedavi süreçlerinde karşılaştıkları zorluklara değinen Prof. Dr. Tosun, multidisipliner yaklaşımın önemini vurgulayarak, “Hastaların rahatlığı ve güvenliği için özel iletişim stratejileri geliştirilmesi, duyusal uyaranların yönetimi ve tedavi ortamının adaptasyonu gibi konular büyük önem taşıyor. Uygun şartlar sağlandığında birçok engelli bireyin tedavisi klinik ortamda gerçekleştirilebiliyor” diye konuştu.

Kaynak: Pusula Haber

Yaşadıkça

Engelliler Haber ve Bilgi Sitesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu