
Türkiye Otizm Meclisi’nden MEB’e Ziyaret
Türkiye Otizm Meclisi (TOM) temsilcileri, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar ile bir araya gelerek otizmli bireylerin eğitim süreçlerinde yaşanan sorunları değerlendirdi.
3 Temmuz 2026 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen görüşmeye Türkiye Otizm Meclisi Sekreteryası’ndan Serap Dikmen ile Yürütme Kurulu üyeleri Dudu Karaman Dinç, Meltem Yücel ve Sarah Başar katıldı.
Toplantıda, kaynaştırma uygulamalarında karşılaşılan güçlükler ile özel eğitim sınıflarında uzun süredir devam eden sorunlar somut örnekler üzerinden ele alındı. Görüşmede ayrıca, Danıştay’ın özel eğitim sınıflarında kamera yasağına ilişkin iptal kararının ardından yapılması beklenen yönetmelik değişiklikleri de gündeme geldi.
Türkiye Otizm Meclisi temsilcileri, söz konusu düzenleme sürecini yakından takip edeceklerini belirterek, oluşturulacak komisyonlarda Türkiye Otizm Meclisi’nin de yer almak istediğini Genel Müdürlüğe iletti.
Görüşmede, otizm tanılı her çocuk ve bireyin nitelikli, güvenli ve kapsayıcı eğitime erişiminin sağlanmasının önemine dikkat çekildi. Bunun yanı sıra, yerel yönetimlerle geliştirilebilecek iş birliği modelleri konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.
Türkiye Otizm Meclisi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, otizmli bireylerin eğitim hakkı, güvenliği ve kapsayıcı eğitim ortamlarına erişiminin güçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaları takip etmeyi sürdüreceğini vurguladı.
Sosyal medya hesaplarımız:
İnstagram sosyal medya hesabı için tıklayın
Linkedln sosyal medya hesabı için tıklayın
X sosyal medya hesabı için tıklayın
Facebook sosyal medya hesabı için tıklayın
Kaynak: Yasadikca.com



