
Engelli Bireyler İçin Sivas’ta İftar Programı Düzenlendi
Sivas’ta Zihinsel Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği öncülüğünde yetim çocuklara, ihtiyaç sahiplerine, engelli bireylere ve ailelerine yönelik anlamlı bir iftar programı düzenledi. Düzenlenen programda aynı kaderi paylaşan yüzlerce insan bir araya geldi.
Bedensel Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği örnek bir programı imza attı. Dernek Başkanı Halil Geçkil tarafından kentteki bir restoranda yetim çocuklar, engelli bireyler ve hayatların hiç lokantaya gitmemiş vatandaşlar için iftar programı düzenlendi. Düzenlenen program katılımcıların birlikte vakit geçirebilmesi, dertleşebilmesi ve moral bulabilmesi için bir fırsat sundu.
Sivas Zihinsel Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği başkanı Halil Geçkil, programın engelli bireylerin yalnız hissetmemesi ve toplumla daha yakın ilişkiler kurabilmesi adına son derece önemli olduğunu vurguladı. Katılımcılar, yapılan bu anlamlı organizasyon sayesinde hem manevi olarak güçlendi hem de kendilerini değerli hissettiler.
Başkan Geçkil, düzenlenen iftarın, engelli bireylerin yalnızca Ramazan ayında değil, her zaman topluma entegre olmalarını sağlayacak türden etkinliklerin çoğalması gerektiğini belirtirken, engelli bireylerin sosyal hayatın içinde daha fazla yer alması ve toplumsal farkındalığın artması için çalışmalarına devam edeceklerini de ifade etti.
Programa AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek katılım sağladı.
Program sonunda, katılım sağlayan engelli bireylere ve yetim çocuklara para çeki ve şekerleme hediye edildi. Birlikte geçirilen bu anlamlı anlar, engelli bireylerin yüzünde gülümsemeye yol açtı.
Kaynak: sivasekspres.com