
10-16 Mayıs Engelliler Haftası bugün sona eriyor. Kedi Otizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serap Dikmen Ahmetoğlu, Engelliler Haftası boyunca yapılan etkinliklerin kalıcı çözümler üretmediğini belirterek, sahici adımlar atılmasını talep etti.
“Yıllardır Aynı Döngü”
Ahmetoğlu, hafta boyunca düzenlenen konferanslar, seminerler ve eğlencelerin, engelli birey ve ailelerinin gerçek sorunlarına çözüm üretmediğini ifade etti. “Her yıl aynı konular konuşuluyor, aynı çözümler öneriliyor ama ertesi gün her şey unutuluyor” dedi.
“Sevgi Söylemleri Yerini Ayrımcılığa Bırakıyor”
Etkinliklerin ardından toplumda engelli bireylere yönelik sevgi söylemlerinin hızla yerini ayrımcılığa bıraktığını söyleyen Ahmetoğlu, bu durumun engelli bireyleri ve ailelerini yalnızlıklarıyla baş başa bıraktığını vurguladı.
“Sorunlara Kalıcı Çözümler İstiyoruz”
Ahmetoğlu, artık vaatlerin değil, sahici çözümlerin talep edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Biz bu döngüyü yıllardır yaşıyoruz. Ancak sabrımızın sınırına ulaştık. Kulaklara hoş gelen boş vaatler değil, sorunları çözecek iradeyi görmek istiyoruz. Hem de yarın, tam 17 Mayıs 2025 günü!”
Engelli bireylerin yalnızca bir hafta hatırlanmadığı, yıl boyunca hak temelli yaklaşımlarla desteklendiği bir toplum için, karar alıcıların artık harekete geçmesi bekleniyor.
Kaynak: yasadikca.com