
Muğla Ortaca’da Kısa Mola Merkezi ve Gündüz Bakımevi Açıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ortaca’da Kısa Mola Merkezi ve Gündüz Bakımevi açtı.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim sürecinde verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi il genelinde Kısa Mola Merkezleri ve Gündüz Bakımevlerinin sayısını artırıyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olan Kısa Mola Merkezi’nin 8’incisini, Gündüz Bakımevi’nin ise 4’üncüsünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ortaca’da törenle açtı.
Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde, Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş ve Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, CHP İl Başkanı Zekican Balcı, CHP ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Genelinde Kısa Mola Merkezi Sayısı 8’e Yükseldi
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin ailelerine destek sağlamak amacıyla açılan Kısa Mola Merkezleri Menteşe, Milas, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Datça ve Yatağan’ın ardından Ortaca ilçesinde de faaliyete başladı. Büyükşehir Belediyesi Dalaman ilçesinde de Kısa Mola Merkezi açmak için çalışmalarına devam ediyor.
Gündüz Bakımevi Sayısı 4 Oldu
Menteşe, Fethiye ve Yatağan’ın ardından Ortaca’da Gündüz Bakımevi hizmete açıldı. Seydikemer’de de açılacak olan yeni Gündüz Bakımevi ile birlikte okul öncesi çocuklara yönelik eğitim ve bakım hizmetleri il genelinde daha geniş bir alana yayılmış olacak.
mugla.bel.tr